Een compliment voor jou, alsjeblieft

Een compliment voor jou, alsjeblieft

Een compliment voor jou, alsjeblieft De kerstboom opgeruimd, de laatste oliebol opgegeten. Daarmee sloten wij op de gebruikelijke manier een heel óngebruikelijk jaar af. Een jaar waarin de wereld – ook de onze – door zes letters in beslag werd genomen: corona. Thuiswerken en digitale vergaderingen, we deden het allemaal. ‘Wat moet, dat moet’, zeggen we hier dan heel nuchter. Maar wat misten we vaak de persoonlijke verbinding in die digitale wereld. Daarom beginnen we dit jaar eerst maar eens met een groot compliment. Alsjeblieft. Je hebt het tot nu toe toch maar mooi gedaan!

Een compliment krijgen, is fijn. Het beloont ons voor iets wat we goed gedaan hebben. Ze worden niet op je bankrekening bijgeschreven, maar het zijn kleine cadeautjes voor je psychische gezondheid. Waardering zit namelijk niet alleen in salaris, maar juist in erkenning. ‘Goed gedaan’, het zijn twee woorden die elk mens goed doen. Laten we daar even wat langer bij stilstaan. Je goed voelen, fysiek én mentaal, bepaalt hoe je in het leven staat en hoe je je werk doet. Daarom is het ook zo belangrijk om er regelmatig aandacht aan te geven.

De raders van elk team en elke organisatie beginnen bij mensen die goed in hun vel steken. Senang zijn met zichzelf en wat ze doen. Soms loopt een tandwiel even vast. Wij helpen teams en organisaties dan een handje om die raders weer soepel te laten draaien. Dat blijven we ook in dit nieuwe jaar doen. Als het moet op afstand en digitaal. Maar veel liever komen we weer gewoon bij jullie op de werkvloer. De sfeer voelen, de spirit ervaren. En samen ontdekken welk radertje even minder loopt. Verbinding zoeken om alle raders weer bij elkaar te krijgen en de goede kant op te sturen. Dat is wat we al ruim zestien jaar mogen doen, met veel plezier en passie. Teams die met nieuwe inzichten de toekomst tegemoet gaan, leidinggevenden die met nieuwe kennis een andere weg inslaan en medewerkers die weer zelfverzekerd hun werk doen. Dat is het mooiste compliment dat wij kunnen krijgen.

We wensen jullie een mooi nieuw jaar toe. Een jaar met plezier, gezondheid en energie. En als een van de tandwielen even niet loopt, dan helpen we je graag verder. En help ook elkaar: begin maar eens met een compliment te geven. Het werkt echt.

Rita en Lucie

Behoefte om je persoonlijke tandwiel weer krachtig te laten draaien? Maak gebruik van onze Vitaliteit Strippenkaart. Met je team of individueel.

Meld je aan voor de masterclass